Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Şambayadı, Kabasakal ve Esentepe bölgelerinin tapu dağıtım törenini gerçekleştiren Çukurova Belediyesi’ne AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay’dan tepki geldi.
Adana Valiliği’nin açıklamasını da yazısına ekleyen AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay,
“1)Çukurova Kabasakal-Şambayat Bölgesindeki İmar Tapuları 3194 sy imar kanun 18. md. gereğince yeniden uygulamaya alınmış, Çukurova Tapu Müdürlüğü tarafından tamamlanmış ve 03/01/2020 tarihinden itibaren tapular hak sahiplerine Tapu Müdürlüğünce ücretsiz dağıtılmaya başlanmıştır.
2) Hal böyleyken Çukurova Belediyesi’nin CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla “Tapu Dağıtım Töreni” düzenlemesi abesle iştigaldir. Son derece yakışıksız bir durumdur. Böyle bir yetkileri olmamasına rağmen bu şekilde hareket ederek kamuoyuna yalan söylemektedirler.
3) Çukurova Tapu Müdürlüğü’nden ücretsiz bir şekilde tapularını alan vatandaşlarımızı çağırarak, tapularını ellerinden alıp bir törenle tekrar kendilerine verecek olmak, Çukurova Belediyesi’nde “bir tiyatro gösterisi sahnelendi” dedirtecektir.
4) Elbette vatandaşlarımızın problemini çözen hangi belediyemiz olursa olsun, teşekkür ederiz. Fakat yalan yanlış beyanlarla vatandaşlarımızı yanıltanlara da asla müsaade etmeyiz.
5) Çukurova Tapu Müdürlüğü’nden ücretsiz bir şekilde tapularını alan hemşehrilerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.
Çukurova Belediyesi bu yanlıştan bir an önce dönmelidir. Aksi takdirde vatandaşlarımızı da kullanarak büyük bir yanlışa imza atmış olacaklar” dedi.
ÇETİN’DEN BELGELİ YANIT
Bu paylaşımlar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, açıklamasına belge de ekledi. Çetin “AKP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Mehmet Ay, yalan söyleyip halkı kandırdığımızı ifade eden bir açıklama yapmış. İl Başkanlığı ciddiyet isteyen bir iştir. Ekteki belgeyi kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Emeğe saygınız olsun. Ayıptır, yazıktır, günahtır.” paylaşımını yaptı.